Fotogrametrija


Na temelju zračnih i satelitskih snimaka raznih načina nastanka  najbrže i najjednostavnije se dolazi do informacija o prostoru koji je predmet interesa za određeni projekt.

Koristeći vrhunske tehnologije i najnovija programka rješenja u koja neprekidno ulaženo, prikupljajući snimke sa zemlje ili iz zraka koristeći bespilotne letjelice izrađujemo oblake točaka, 3D modele, ortofoto ili digitalni model površina i terena. Nekada je ova metoda bila slabo korištena zbog računskih procesa koje je trebalo proći kako bi se došlo do relativno malog broja koordinata točaka. Razvojem tehnologije fotogrametrijski je proces uspješno pojednostavljen te je danas vrlo jednostavno prikupiti velik broj fotografija s odgovarajućim preklopom, obraditi ih kroz neko programsko rješenje te kao rezultat dobiti detaljan i vizualan 3D model snimljenog objekta ili terena. Obradom snimaka omogućeno nam je isporučiti Vam područje ili objekt od Vašeg interesa snimljen s nekoliko milijuna točaka.

3D modele izrađujemo na temelju oblaka točaka koje možemo učiniti što stvarnijima ovisno o Vašim željama i potrebama. Snimanjem iz zraka izrađujemo digitalni ortofoto i digitalne modele terena visoke rezolucije, a snimanjem s tla izrađujemo digitalni ortofoto fasada (zidova). Navedene proizvode uvijek možemo podvrgnuti dodatnim analizama i obradama ovisno o zahtjevima investitora. Ortofoto karte su pogodne za različite vrste prostornog planiranja u urbanizmu, cestogradnji, šumarstvu i vodoprivredi te na taj način omogućava i kontinuirano praćenje prostornih pojava i događanja.